Viime päivien poliittisesta Pahkasika-huumorista on vastannut itse EU-komissio. Parodiahorisontti ylittyi reippaasti. Se kun on esittänyt Unkarille ukaasin tämän uudesta perustuslaista. En toki ole tuohon lakiin sen kummemmin perehtynyt, mutta lehtitietojen mukaan komissiota närästää siinä mm keskuspankin asema. Se kun ei kuulemma ole tarpeeksi riippumaton.
Hmm - Eu-federalistien koodikielellä riippumaton keskuspankki tarkoittaa lähinnä sitä, että esimerkiksi Suomen Pankki ja Erkki Liikanen tekevät juuri niinkuin EKP:n pääpankkiiri Draghi käskee. Siinä ei ole (eikä saa olla) Suomen hallituksella tai Suomen kansallisilla eduilla ja riskeillä mitään merkitystä. Ja "riippumaton" Draghi ei taas ota ohjeita EU:n ainoalta demokratian suuntaan edes vähän haiskahtavalta elimeltä, eli Eu-parlamentilta. Vaan tekee niinkuin Merkel ja Sarkozy keskenään sopivat. Tai niinkuin itse ja EKP nomenklatuura parhaaksi näkee.
Unkari on siis selkeästi syyllistynyt majesteettirikokseen säädettyään sellaisen perustuslain, jonka mukaan myös maan oma hallitus tai parlamentti saattaisi voida vaikuttaa Unkarin keskuspankin politiikkaan.
Komissio syyttää lisäksi että uusi perustuslaki heikentää Unkarin demokratiaa. Kun tälläistä puhutaan niin totaalisesti epädemokraattisen elimen, kuin EU-komission suulla, Keskiäksyn mieleen tulevat väkisinkin padat ja kattilat. Eurostoliiton demokraattissentralistinen keskuskomitea vaatii suurkomissaari Baroson nimissä lisää sentralistista demokratiaa Unkariin!
EU-komissio on US:n mukaan antanut Unkarin hallitukselle kuukauden aikaa vastata vaatimiinsa perustuslain muutosvaatimuksiin. Tai muuten...?
Hmm - veljeskansamme on toki pahasti velkaantunut ja yleiseurooppalaisen talouskriisin runtelema. Ehkäpä komission/EKP:n kiristys raha- ja korkoruuvilla toimii (tälläkin) kerralla ja saa Unkarin hallituksen nöyrtymään. Mutta entä jos ei? Jospa Unkarin hallitus ei taivukkaan komission saneluun? Vaan tekeekin vaikkapa "Kyprokset" ja pyytääkin lainoitusta Venäjältä?
Sen jälkeen aletaankin ihan varmasti kyselemään että montako divisioonaa sillä EU-komissiolla oikeasti on. Ja mistä niitä nopeasti saataisiin. Unkarilaisilla on toki aikaisempaankin kokemusta liittolaisten ja ystävien antamasta "veljellisestä avusta". Ja olen satavarma, että niin Katainen kuin Stubbkin rientävät suurella innolla lupaamaan Suomen puolustusvoimien valmiusosaston komission käyttöön ja alaisuuteen. (Ihan maamme vastuutakantavan vastuunkannon ja tulevaisuuteen katsovan konsensuksen nimissä) Kun Eu:ssa siis aletaan kiireellä organisoida EU-Schutzstaffel eli Euro-suojajoukkoja suorittamaan humanitaarinen, veljellinen interventio Unkariin. Yhteisten Eurooppalaisten arvojen ja Eurooppalaisen ra
Järkyttävintä ei minusta ole se, että noin sanotaan, vaan se, että se sanotaan ihan pokkana ja ihmetellään, jos sanominen aiheuttaa mutinaa. Kun unkarilaiset pääsivät aikanaan eroon Varsovan Liitosta, niin olen varma, etteivät ne ihan tällaista takaa ajaneet.
VastaaPoistaTutun kuuloista juttua tosiaan ukaaseineen ja nootteineen vanhan mukavan Neukkulan ja sen itäisen euroopan alusmaiden ajoilta. Jäsenmaiden itsenäisyyden rippeetkin viedään ja kansalliset keskuspankit ovat olleet jo kauan EKP:n sivukonttoreita. Suomikin lähtee rinta kaarella mukaan kaikkiin velka- ja takaussopimuksiin, mitä Saksa, Ranska ja suursijoittajat ikinä keksivät sanella. Oletteko huomanneet, että Draghillakin suu hymyilee, mutta silmissä on ihan luoteva tappajan ilme. Meikäläisten piti ottaa semmoinen intissä, kun käskettiin, siis olisi pitänyt, jos ei olisi naurattanut. Mutta NWO on jo täällä, oltiinpa valmiina tai ei.
VastaaPoistaNyt on Äksy saanut aikaan työtapaturman. Tuo alempi kuva on DDR:n kansannoususta vuodelta 1953.
VastaaPoistaMiten muuten on keskuspankin rooli järjestetty EU:n kuulumattomissa Sveitsissä ja Norjassa? Onko Sveitsillä ja Norjalla jotkin erillissopimukset EU:n kanssa siten että ne voivat käydä EU-maiden kanssa kaupppaa samalla tavalla kuin EU-maat käyvät keskenään? Kuitenkin niin että EU:n säännöt eivät niitä koske pennin vertaa koska eivät ole jäseniä.
Toisaalta EU ei ole urputtanut omat valuttaansa pitäneille vanhoille jäsenille eli Britannialle, Tanskalle eikä Ruotsille.
Ykä. Uskon myös että Unkarissa saattaa monilla olla hieman Déjà vu-fiiliksiä.
VastaaPoistaTuosta ihmettelystä. Totta töriset.Tuolla uutisten nettikommentoinneissa tuon ukaasin kritisointia on haukuttu "persuiluksi" ja foliohattuiluksi.
Igööri. Kyllähän tuon edesmenneen Neuvostoliiton ja uuden uljaan Eurostoliiton välillä on yhteneväisyyksiä tuontuostakin havaittavissa. Demokratiakäsityksissä, hallintotavoissa, byrokratiassa, titteleissä, symbooleissa jne... Jopa niiden "voitonpäivää" juhlitaan samana päivänä.
VastaaPoistaEi ihme että ex-maolainen Baroso istuu pääkomissaarin paikalla niin luontevasti. Ja kyllä komissio tätä menoa vielä osoittaa todeksi Maon kuuluisan ajatuksen jonka mukaan "todellinen poliittinen valta kasvaa kiväärin piipuista"
Vieras. Perhana, noinko on päässyt käymään. Tunnustan että poimin kuvan pikaisesta Kuukkeli kuvahausta "Hungary 1956" enkä sen kummemmin tehnyt lähdekritiikkiä. Pitänee vaihtaa tai poistaa kuva.
VastaaPoistaNorja on järjestänyt kaupalliset etunsa EU:n kanssa ETA sopimuksella. Juuri sillä samalla mikä ei Suomelle riitänyt, vaan meidän piti poliitikkojemme mukaan olla läsnä niissä pöydissä, joissa päätökset tehdään. Sveitsin ääridemokraattinen kansa äänesti ETA-jäsenyyden nurin kansanäänestyksessä. Luulisin että Sveitsin suhteen sovelletaan osin vanhoja EFTA-periaatteita. Ja osin Sveitsi ja EU ovat sopineet hoitavansa hommat ETA-periaatteilla ilman jäsenyyttä.
Vieras. Olit tosiaan ihan oikeassa. Kuva on näköjään Itä Berliinin Leipzig-stasselta 17 kesäkuulta 1953. http://www.dhm.de/ausstellungen/menschen-orte-zeiten/1953.html. Tuo Googlen "hae kuvalla" on jossain tilanteissa tosi näppärä.
VastaaPoistaKuvan tankit näyttävät olevan vielä sodanaikaisia T-34 veteraaneja. Ylemmässä kuvassa tankki lienee tornin pyöreydestä päätellen olevan uudempaa kalustoa. T-44? Ei ainakaan oikein näytä T-54:lta
Noita "Halla-ahon panssareitahan" tarvittiin työläisten kurissapitoon noissa marxilaisissa mallivaltioissa tuon tuostakin. Helposti menee kuvat sekaisin.
Tuosta ETA:sta muistelen, että kun 1990-luvun alussa siihen Suomikin liittyi, puhelivat politiikkomme suureen ääneen, että tämä riittää. Tään pitemmälle ei mennä. Ikuna kuuna päivänä. Liekö tuleva kehitys ollut silloin jo suunniteltu, vai lähtiköhän homma vaan lapasesta?
Poista